20Ιαν

Ο Ιανουάριος είναι ένας από τους μήνες που η Κουλτούρα της Δίαιτας κάνει πάρτι και βάζει τα δυνατά της για να μας πείσει πως <<πρέπει!!>> να αλλάξουμε το σώμα μας εδώ και τώρα (!), <<πρέπει!!> να στερηθούμε, και να μισούμε τον εαυτό μας όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Ουφ! Πολύ στρεσογόνο. . . Κι, όμως, το μάρκετινγκ είναι τόσο καλά στημένο που πραγματικά. . . ποια ή ποιος από εμάς δεν έχει επηρεαστεί έστω και 1 φορά στη ζωή της/του από αυτό;

Γι’ αυτό, λοιπόν, χάρηκα πολύ για αυτή την όμορφη συνάντηση που είχα την τιμή να απολαύσω μαζί με την Ελισάβετ Γιαννικού που είναι μία πολύ εμπνευσμένη γυναίκα, και την όμορφη παρέα της, που όλες και όλοι μαζί συν-δημιούργησαν ένα τόσο ευχάριστο κλίμα συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και δημιουργικών προβληματισμών.

Χαίρομαι ακριβώς επειδή νιώθω πως αυτή η συζήτηση μπορεί να σου προσφέρει ορισμένα . . . διαφορετικά ερεθίσματα από αυτά που ίσως δέχεσαι καθημερινά από παντού και εύχομαι πραγματικά να σου φανούν υποστηρικτικά και ενδυναμωτικά όχι μόνο για τώρα που είμαστε στις αρχές ακόμη του 2023, αλλά και γενικότερα στη ζωή σου.

Άλλωστε η σχέση μας με τον εαυτό μας, με το σώμα μας, με το φαγητό, και τη ζωή, δεν λογαριάζει από ημερομηνίες, Πρωτοχρονιές και Καλοκαίρια . . . Εμείς είμαστε εκείνοι που κοιτάζουμε το ημερολόγιο.

Η συζήτηση αυτή πραγματικά . . . τα είχε όλα! Περάσαμε και αγγίξαμε αρκετά θέματα, από την εικόνα του σώματος και το γιατί δυσκολευόμαστε τόσο πολύ να μας αποδεχτούμε όπως είμαστε, τις δίαιτες και γιατί είναι τόσο βλαβερές για τον οργανισμό και την ψυχολογία μας, το στίγμα βάρους, τα στερεότυπα και το πώς αυτά διαστρεβλώνουν την αντίληψη που έχουμε για την υγεία . . . και πολλά άλλα!

Το βίντεο διαρκεί μπόλικη ώρα, αλλά εάν έχεις τη διάθεση να λάβεις θετικά ερεθίσματα και να ανοίξεις την καρδιά και το μυαλό σου για να τα δεχτείς, τότε πιστεύω πως θα κυλήσει ευχάριστα!

Τέλος, εάν αυτή τη στιγμή σε ταλαιπωρεί η σχέση σου με το φαγητό & το σώμα σου, πρώτα από όλα θέλω να σου πω πως σε καταλαβαίνω και είμαι νοερά με τη σκέψη μου δίπλα σου, και εύχομαι το βίντεο αυτό να αποτελέσει για εσένα ένα στήριγμα και γιατί όχι ακόμη και μία πηγή έμπνευσης!

Με αγάπη,

Κωνσταντίνα

Το πρώτο μου ψηφιακό βιβλίο με τίτλο «Βγες από τον φαύλο κύκλο της δίαιτας» κυκλοφόρησε!

X